punto cabrio club

Welke dingen je moet weten over import auto’s

Geplaatst op

Het importeren van een auto uit het buitenland kan je soms een hoop geld schelen. Ook is er een stuk meer keuze in landen als Duitsland. Het land is immers veel groter dan Nederland, waardoor er meer auto’s te koop staan. Importeer je een auto dan zijn er vast een aantal dingen die je je afvraagt. Bijvoorbeeld of er garantie op de auto zit en of deze ook geldig is in Nederland. In dit artikel vind je de dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto uit het buitenland importeert.

Importheffingen

Importeer je een auto uit Duitsland dan hoef je alleen de BPM te betalen. Importeer je een auto uit een ander land dan kunnen daar ook andere importheffingen bovenop komen. De hoeveelheid BPM die betaald moet worden is vaak moeilijk te achterhalen. Er zijn verschillende manieren om de BPM te berekenen. Het beste kun je dit overlaten aan professionals die hier dagelijks mee bezig zijn. Doe je het zelf? Dan is de kans groot dat je teveel BPM afdraagt bij de import.

Garantie

Koop je een jonge auto, dan wil je graag zekerheid over de garantie. Gelukkig is de garantie op een import auto steeds beter geregeld. Op de meeste Duitse autosites vind je auto’s met garantie. In de meeste gevallen is deze garantie ook geldig in Nederland. In Duitsland is het bij wet zo geregeld dat iedere particulier een jaar garantie krijgt op een auto. Dit geldt ook voor een Nederlandse particulier.

De eerste zes maanden is een autohandelaar verplicht om alle gebreken aan de auto op te lossen en indien nodig de auto terug te nemen. 

Fabrieksgarantie

Alle nieuwe auto’s die in Europa worden geleverd hebben een fabrieksgarantie. Koop je dus een nieuwe auto in Duitsland dan kun je hierop aanspraak maken. De fabrieksgarantie is meestal twee jaar geldig en is altijd zonder kilometerbeperking. Wil je aanspraak maken op deze garantie, dan hoef je niet naar het bedrijf in Duitsland waar je de auto hebt gekocht. Je kunt gewoon naar de dealer in Nederland gaan om aanspraak te maken op de fabrieksgarantie.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Tweedehands auto kopen

Denk je eraan om een tweedehands auto te kopen? Tijdens dit zoekproces zijn er aantal dingen waar je op moet letten. Je doet onderzoek naar...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden