punto cabrio club

Waarom je beter een taxi kunt nemen dan een snorder

Geplaatst op

Een snorder is een taxichauffeur zonder geldige vergunning en ook niet geregistreerd staat bij de belastingdienst. Snorders bieden vaak tegen een laag tarief een rit naar je gewenste bestemming. Er zijn een heleboel websites waar snorders te bestellen zijn. Vaak staat hier alleen een mobiel telefoonnummer van de snorder vermeld. Van tevoren weet je dus nooit bij wie je in de auto stapt.

Waarom wordt er toch vaak voor een snorder gekozen?

De voornaamste reden voor het kiezen van een snorder is vanwege de prijs. Met een snorder spreek je van tevoren een prijs af, terwijl een echte taxichauffeur met een meter werkt. Je begint met een starttarief, welke oploopt tijdens het rijden.

Wat zijn de gevaren van een snorder?

Het lijkt dus aantrekkelijk om voor een snorder te kiezen, alleen weet je van tevoren niet of de snorder geschikt is om personen te vervoeren. Taxichauffeur moeten bijvoorbeeld een verplichte psychologische test ondergaan. Verder hebben echte taxichauffeurs een officiële opleiding afgerond en beschikken dus over een chauffeurspas, terwijl snorders deze niet hebben. Ook de voertuigen van echte taxichauffeurs zijn gecontroleerd op veiligheid, wat de rit een stuk veiliger maakt dan die met een snorder.

De jacht op snorders

Er duiken steeds meer nieuwsberichten op van snorders die teveel hebben gedronken. Niet alleen voor de chauffeur maar ook voor de inzittende is dit een heel groot risico. Het is al een paar keer goed misgegaan. Inspectie leefomgeving en transport (ILT) investeert daarom in het opsporen van snorders. Onlangs is er een grote controle uitgevoerd. Hierbij werden onder andere mystery quests ingezet. De reguliere boete de zie krijgen bedraagt op dit moment € 4200,-.  Als een snorder nog een keer in de fout gaat binnen twee jaar kan de boete oplopen tot € 10.000,-.

Boek veilig een echte taxi

Liever geen risico’s lopen? Boek dan gemakkelijk en veilig een taxi via Schiphol Taxi Online.

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden