punto cabrio club

Voorruit vervangen van mijn Fiat

Geplaatst op

Voorruit vervangen van mijn Fiat, hoe gaat dat in zijn werk?

Ruitschade is bijzonder vervelend. Vooral wanneer het schade is in het zichtveld van de bestuurder, want dan kan dit leiden tot afkeur én gevaarlijke situaties tijdens het rijden. De autoruit vervangen van de Fiat is dan onvermijdelijk. Maar kun je zelf een nieuwe voorruit monteren of zijn de zijruiten en achterruit van de Fiat het enige autoglas waar je zelf mee aan het werk kunt? Dat ligt volledig aan het type dat je hebt. Hoe zit dit nou precies?

Een aantal punten die je niet mag missen bij de autoruit vervangen van Fiat

Er zijn twee soorten autoglas. Gehard glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, wordt gebruik in de achterruiten en zijruiten van Fiat. In oudere modellen kan de voorruit ook van gehard glas gemaakt zijn. Standaard zit er tegenwoordig gelaagd glas in de voorruit. Dit zijn twee lagen glas die verbonden zijn met een laagje PVB-folie. Hierdoor valt de ruit bij ruitschade niet direct uit elkaar.

Wanneer de ruitschade in de voorruit in het zichtveld van de bestuurder zit, wordt gekeken naar de omvang om te bepalen of dit afkeur is of niet. Het is afkeur wanneer de ster een diameter heeft van meer dan 20 millimeter of er een vertakte scheur in het zichtveld zit. Dan moet de voorruit van de Fiat vervangen worden.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Er zijn twee manieren waarop de voorruit gemonteerd kan zijn. Alle Fiat Punto Cabrio-modellen hebben een voorruit die met kit in de sponning geplaatst is. Wanneer deze Fiatvoorruit vervangen moet worden, moet in 80% van de gevallen ook de voorruitlijst vervangen worden zodat de voorruit goed afgewerkt kan worden en de aerodynamica niet verstoord wordt. Gebeurt dit niet op de juiste manier, dan zijn er suizende en fluitende geluiden in de auto te horen tijdens het rijden. Het vervangen van deze voorruit kan alleen gedaan worden door ervaren monteurs. Het plaatsen van de nieuwe voorruit is namelijk een klus waarbij nauwkeurigheid en kennis van groot belang zijn.

Het zijn vooral de risico’s die ervoor zorgen dat afgeraden wordt om zonder de juiste kennis een voorruit te vervangen. Wordt de nieuwe Fiat-voorruit niet op de juiste manier gemonteerd, dan kan deze losschieten bij een ongeluk waardoor de airbag zijn werking verliest. Wanneer de voorruit losschiet, beschermt de airbag de passagier voorin in de auto immers niet meer omdat de airbag niet naar binnen komt wanneer er geen tegendruk van de voorruit meer is.

De achterruit of zijruiten vervangen van een Fiat Punto Cabrio is een heel ander verhaal. Vooral het vervangen van de zijruiten is aanzienlijk eenvoudiger wanneer je technisch aangelegd bent, de juiste YouTubevideo kunt vinden en de ruimte hebt om rustig én vooral droog aan het werk te gaan.

Wat kost de voorruit vervangen van mijn Fiat?

De kosten van de voorruit vervangen van een Fiat zijn afhankelijk van het model en de vraag of je dit wel of niet zelf kunt doen. Op de after market vind je in ieder geval de beste prijs-kwaliteitverhouding voor nieuwe Fiat-autoruiten. Deze zijn niet van een merklogo voorzien en daarom kunnen deze ook buiten de dealers om verkocht worden. En dat zie je direct aan de prijs, terwijl de autoruiten in dezelfde fabrieken gemaakt worden als de autoruiten van Fiat zelf.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden