punto cabrio club

Voor- en nadelen oude cabriolet

Geplaatst op

Het model van de Fiat Punto Cabrio versie is alweer enige jaren oud; de laatste versie stamt van eind jaren 90. Wie dus een Punto Cabrio koopt, koopt dus sowieso een al wat oudere wagen. Wat maakt de cabrio versie zo prettig rijden? Het spreekt natuurlijk voor zich dat tijdens warm weer een cabriolet het ultieme vakantiegevoel oplevert; heerlijk vrij, zonder dak boven je hoofd. Een cabriolet spreekt tot de verbeelding. Wel goed insmeren met zonnebrandcrème, want voordat je het weet raak je verbrand; rijden in een cabrio betekent veel meer aanraking met de zon.

Voordelen kennen ook nadelen

Natuurlijk kent een cabriolet uitvoering ook een keerzijde. Vooral bij oudere wagens kan de wagen wat muffig/ klam gaan ruiken, want een oudere cabriolet gaat al heel wat jaartjes mee, evenals de cabriokap die gemaakt is van kunststof. De kap kan voor circa 525 euro nieuw worden besteld, wat natuurlijk wel een hele investering betekent voor een wagen van zo’n 20 jaar oud. Daarnaast is een cabriolet-uitvoering gevoeliger voor vandalisme. Een scheur is snel gemaakt in de kap. Ook kan het rijden in een cabriolet, met kunststof kap, als kouder worden ervaren onder winterse omstandigheden. Het is dus maar net waar je voor kiest. Maak vooraf een goede afweging voor jezelf.

Onderdelen bestellen

Wie een oude wagen koopt krijgt meestal al snel te maken met reparaties logischerwijs (afhankelijk van merk, type, onderhoud en kilometerstand). Koop bij voorkeur nieuwe onderdelen voor je auto; want onderdelen van de sloop begeven het meestal sneller dan nieuwe onderdelen. Goede reserveonderdelen voor FIAT hier www.topautoonderdelen.NL.

De onderdelen zijn gewoon online te bestellen en kunnen door jezelf of kennis (indien bekwaam en handig met auto’s) of door de garage gemonteerd worden.

Hulp nodig?

Op youTUBE.COM zijn tal van voorbeelden te vinden hoe je bepaalde onderdelen zelf kunt monteren. Op deze wijze is geld en tijd te besparen; je kunt zelf meer dan je denkt wanneer het aankomt op onderdelen montage.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden