punto cabrio club

Veel gezochte auto-onderdelen voor de Fiat Punto Cabrio

Geplaatst op

De Fiat Punto Cabrio heeft er inmiddels al weer wat jaartjes op zitten. Deze uitvoering van de populaire Fiat Punto kwam uit aan het einde van de jaren ’90 met, ja zeker, een cabrioletversie! De Fiat Punto Cabrio wordt ook vandaag de dag nog goed  verkocht via diverse online platformen, al is het dan een tweedehands auto natuurlijk! Omdat er nog best veel mee gereden wordt en de auto al rond de 20 jaar oud is, is het nodig dat deze auto regelmatig en goed onderhouden wordt. Bepaalde onderdelen moeten dan ook na enige tijd worden vervangen. In deze blog noemen we een aan aantal van deze onderdelen voor de Fiat Punto Cabrio waar regelmatig naar gekeken moet worden. Misschien zijn ze inmiddels toe aan vervanging?

Fiat Punto Cabrio onderdelenchecklist

Luchtfilter: het luchtfilter is verantwoordelijk voor het schoon houden van de lucht die gebruikt wordt bij de injectie in de cilinders. Als het luchtfilter niet meer goed is, kan het vuile lucht de motor in brengen. Na verloop van tijd kan hierdoor de motor minder goed lopen.

Katalysator: de katalysator is sinds een aantal jaren verplicht in de Europese Unie. Het is verantwoordelijk om, net als een luchtfilter, ervoor te zorgen dat de lucht schoon wordt gemaakt wanneer het erdoorheen reist. Het verschil is dat een luchtfilter de lucht reinigt voordat het de motor ingaat en een katalysator dit doet voordat het de motor uitgaat. Dit alles om luchtverontreiniging terug te brengen.

Carburateur: de carburateur zorgt ervoor dat de benzine- of de dieselbrandstof wordt verstuift. De brandstof moet namelijk in de cilinder gemengd worden met zuurstof om een ontbranding te kunnen realiseren. Veel moderne auto’s hebben tegenwoordig een benzine-inspuiting in plaats van een carburateur. De wat oudere auto’s hebben ze nog wel.

Bougie: de bougie is verantwoordelijk voor het maken van de vonk in de cilinder wat uiteindelijk zorgt voor de ontbranding. Elke cilinder heeft één bougie. De Fiat Punto Cabrio heeft 4 cilinders, dus ook 4 bougies die van tijd tot tijd alle 4 moeten worden vervangen.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden