punto cabrio club

Soorten rijplaten

Geplaatst op

Om jouw heftruck of motor veilig op de aanhanger te plaatsen is het van groot belang dat je gebruik maakt van rijplaten. Maar welke rijplaten zijn er allemaal en welke heb jij nodig? In dit blog lees je een aantal rijplaten en de specificaties die daarbij horen.

Oprijplaat: Dit is de meest gebruikte van alle rijplaten. Deze wordt gebruikt om bijvoorbeeld een hefttruck te laden. Er zijn verschillen in materiaal en gewicht. Ook heb je oprijplaten die je kunt inklappen zodat ze weinig ruimte innemen tijdens de reis.

Mobiele laadplaat: Deze wordt gebruikt door vrachtwagens en is noodzakelijk om zware goederen te laden en te lossen. Mobiele laadplaten kunnen door middel van een afstandsbediening omhoog en omlaag gelift worden.

Loopplaat: Deze worden met als de voorgaande platen gemaakt van aluminium wat erg krachtig is. Buiten dat je deze plaat kunt gebruiken voor het laden en lossen kun je deze ook gebruiken als loopplaat om bijvoorbeeld eenvoudig met een kruiwagen een mest bult op te lopen.

Brugplaat: De naam verraad eigenlijk al waarvoor deze plaat gebruikt word. De brug kan gebruikt worden voor het overbruggen van kleine slootjes, niet belastbare grond of andere vergelijkbare hindernissen.

Overrijplaat/brug: Deze platen zijn vooral handig als je met een kleine graafmachine bezig bent en een bruggetje nodig hebt. Je kunt er eenvoudig greppels mee overbruggen en andere vergelijkbare hindernissen

Supergrip oprijplaat: Deze rijplaat maakt het mogelijk om in alle weersomstandigheden te laden. Door de aluminium profielen zorgt deze rijplaat voor maximale slipweerstand. Dus hoe vies de banden ook zijn je kunt altijd laden. Ook zijn deze platen eenvoudig schoon te krijgen.

Wil je meer weten over het gebruik van rijplaten of het aanschaffen hiervan kun je altijd een kijkje nemen op de website van alurijplaten.nl een partij die zich specialiseert in het verkopen van rijplaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden