punto cabrio club

Opvallende taxi’s wereldwijd

Geplaatst op

Het aantal is nog lang niet te vergelijken met New York City, maar Amsterdam kent veel taxi’s en taxibedrijven. Meestal wordt men in Amsterdam en in de rest van Nederland van A naar B gebracht in een BMW of een Mercedes. In sommige landen gaat men echter voor de creatievere opties.

Tokyo, Japan

In Tokyo staan hoffelijkheid en luxe centraal. Taxichauffeurs komen altijd in uniform: ze dragen een hoed, een gilet en witte handschoenen. Door middel van een speciale hendel naast het stuur maken ze deur voor je open en dicht. Fooi geven is echter niet nodig, deze nemen ze namelijk niet aan.

Mumbai, India

In Mumbai is de taxi een bezit van de taxichauffeur. Zij mogen deze aan de binnenkant namelijk compleet naar wens inrichten. Stap je in een taxi in Mumbai, is de kans aanwezig dat de dakbekleding een sterrenhemel is, het zijraam lijkt op een glas in lood en de achterbank extra comfortabel is. Anno 2018 hebben bijna alle taxi’s in Mumbai airco, in tegenstelling tot de jaren 70.

Bankok, Thailand

In Bankok rijden taxichauffeurs in zogenaamde Tuk Tuks. De wagens doen denken aan golfkarretjes die een opvallende verfbeurt gekregen hebben. Vervoerd worden in een Tuk Tuk is op z’n minst avontuurlijk te noemen: de taxi’s scheuren rakelings door het verkeer, vliegen over gaten in de weg en ontwijken voetgangers op het laatste moment. Daarnaast is de kans groot dat je meer betaalt voor een Tuktuk dan voor een autotaxi in Bangkok. De prijzen kunnen verschillen per persoon…

Dublin, Ierland

In Ierland kunnen feestgangers een speciale disco taxi nemen voordat zij een nachtje uitgaan. Deze disco taxi is eigenlijk een rijdende club: felle discolampen en harde popmuziek. De consumpties moeten wel zelf meegenomen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden