punto cabrio club

Is je cabrio kapot? Kijk naar tweedehands cabrio onderdelen!

Geplaatst op

Er is niets fijner dan met lekker weer een heerlijk rondje met je cabriolet te crossen. Het dak eraf, de wind door je haren en het avontuur ligt op de loer. Wat nou als het dak van je cabrio stukgaat, of wat kun je doen als je versnellingsbak aan vervanging toe is? Op het moment dat je naar de garage gaat, betaal je de hoofdprijs. Vandaar dat tweedehands cabrio onderdelen steeds vaker verkozen worden boven gloednieuwe onderdelen. In deze blog lees je of je een dak zelf kunt vervangen en wat je bijvoorbeeld bij een kapotte versnellingsbak kunt doen.

Kun je cabriolet daken zelf vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een nieuw dak voor je cabriolet zou moeten aanschaffen. Er kan schade aan het dak zijn ontstaan door een auto inbraak, vandalisme, maar het kan bijvoorbeeld ook om een technisch mankement gaan. Ben je op zoek naar een cabriolet hardtop? Dan kun je online vaak tweedehands daken terugvinden. Bedenk van tevoren of het dak wat je aanschaft ook echt voor jouw type auto is bestemd. Anders kun je het dak niet op je auto bevestigen en dat zou zonde zijn van het geld dat je eraan uitgegeven hebt.

Heb je de juiste afmetingen, het gewenste materiaal en het perfecte tweedehands cabrio dak gevonden? Dan dien je het dak alleen nog op je eigen auto te bevestigen. Het slimste wat je kunt doen is online naar een handleiding of een monteerfilmpje te zoeken van iemand die deze klus al eens heeft aangepakt. Heb je zelf niet zoveel verstand van auto’s? Dan kun je het tweedehands dak wellicht met hulp van iemand die er meer verstand van heeft vervangen.

Help, de versnellingsbak van je cabrio is aan vervanging toe

De versnellingsbak van je auto is een cruciaal onderdeel. Dit zorgt er namelijk voor dat je zonder problemen in de auto kunt rijden. Als je versnellingsbak het niet doet, begint je auto veel te hogen toeren te draaien, of kun je niet eens wegrijden omdat je de auto bijvoorbeeld niet in de eerste versnelling kunt zetten. Rijden zonder goed werkende versnellingsbak is gevaarlijk, voor jezelf maar ook voor je medeweggebruikers. Zorg er dus voor dat je een kapotte versnellingsbak laat repareren, of trek zelf je stoute schoenen aan en vervang de versnellingsbak handmatig. Het is een grote klus, dus begin er alleen aan als je er verstand van hebt. 

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden