punto cabrio club

Hoe je zonder auto in Amsterdam toch altijd over een auto beschikt

Geplaatst op

Het hebben van een auto terwijl je in het centrum van Amsterdam woont kan erg duur en lastig zijn. Dagtarieven van de parkeergarages liggen rond € 50,- tot € 80,- en het vinden van een parkeerplekje op straat is voor velen een dagtaak. Dit is de voornaamste reden dat ik geen auto wil aanschaffen. Het nadeel is dat ik veel vrienden en familie buiten Amsterdam heb, en het reizen met het openbaar vervoer kost soms buitensporig veel tijd. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden. Het huren van een auto bij Enterprise.

Het handige van Enterprise is dat ze vlak naast het centraal station zitten, en dus goed bereikbaar zijn. Vanaf Enterprise ben je binnen een paar minuten op de A10. Vanaf hier kun je elke kant op.

Andere partijen

Enterprise is natuurlijk niet de enige partij die auto’s verhuurd. Voorheen heb ik onder andere Snappcar geprobeerd. Via dit bedrijf kun je een auto huren van een particulier. Voor het weekend had ik een auto nodig, dus ik besloot de donderdag voor het weekend via Snappcar op zoek te gaan naar een auto. Zodra ik een geschikte auto had gevonden, stuurde ik de eigenaar een berichtje. Vrijdag had ik nog steeds niks gehoord, dus besloot ik iets anders te zoeken dat op korte termijn beschikbaar was. Bij Europcar hadden ze op korte termijn een auto te huur, maar daar bleek de auto niet dezelfde te zijn als degene die ik had uitgekozen. Ook zag de auto er niet goed verzorgd uit en was de tank bijna leeg, terwijl van tevoren werd aangegeven dat deze vol zou zijn.

Enterprise

Na deze twee vervelende ervaringen heb ik uiteindelijk mijn geluk gevonden bij Enterprise. Mijn keuze viel op dit bedrijf, omdat het gunstig gelegen ligt naast het centraal station. Ik besloot het bedrijf op te bellen, en een vriendelijke man vertelde mij dat ik per direct een auto kon huren. Ik koos voor een kleine auto, aangezien ik alleen reisde. De man legde geduldig uit hoe het precies in zijn werk ging en welke kosten ik precies kon verwachten. De auto kon bij elk Enterprise kantoor worden afgegeven.  Na deze prettige ervaring heb ik vaker een auto gehuurd via Enterprise. Het huren van een auto kan voor allerlei zaken handig zijn, zoals een familiebezoekje of een zakelijke afspraak, en dit voor een betaalbare prijs.

Geen verassingen

Via de website kun je eenvoudig een dag en tijdstip kiezen. Het is zelfs mogelijk om een auto voor een paar uur te huren! Na het kiezen van de geschikte auto krijg je een duidelijke inzage in waar de prijs precies uit is opgebouwd. Kostenposten die achteraf problemen zouden kunnen opleveren, zoals diefstal of ongevallen, worden in de prijs meegerekend. Ook fijn is dat je voor de lage prijs, ook nog eens 200 kilometers cadeau krijgt. Hierna betaal je slechts €0,11 per kilometer.

Waarom een auto van Enterprise?

  • Geen maandelijkse kosten die je hebt bij het bezit van een auto
  • Je woont in een grote stad, en je hebt weinig parkeergelegenheid
  • Je hebt te weinig geld voor een auto, maar wilt wel blijven rijden
  • Geen verassingen achteraf, de prijs is van tevoren bepaald
  • Je krijgt een nette en goed onderhouden auto

Ik zou Enterprise bij iedereen aanraden. Het is een makkelijke en goedkope uitkomst voor mensen die af en toe een auto nodig hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden