punto cabrio club

Hoe claim ik mijn whiplash schadevergoeding?

Geplaatst op

Het zal je maar gebeuren: iemand rijdt hard met zijn Audi op de achterkant van je Fiat Punto. De achterkant van de auto zit in elkaar en je hoofd is snel heen en weer gegaan zodat je een whiplash hebt. Hoe gaat het dan allemaal verder? In deze blog gaan we het aan je vertellen. Lees daarom snel verder om te zien wat je in dit soort situaties zou moeten doen om je whiplash schadevergoeding te krijgen. 

Wat is whiplash?

Wanneer je van achteren wordt aangereden is het vaak zo dat je hoofd flink heen en weer gaat. Wanneer dit op een bepaalde manier gebeurt, lijkt de beweging wel op een zweepslag. Hieruit kunnen allerlei vervelende klachten ontstaan. Helaas voor de mensen die een whiplash hebben, komen deze klachten ook vaak lang na het ongeluk naar voren. Gelukkig kun je in juridische zin 3 tot 6 maanden na het ongeluk nog spreken van een whiplash door het ongeluk. Het is altijd belangrijk om direct na een auto-ongeluk een medische check laten doen. Zeker wanneer direct klachten zijn. Laat dan een goed medisch dossier opstellen. Op deze manier zal de schadevergoeding ook veel beter gaan. Het is lastig om vast te stellen of iemand een whiplash heeft. Vaak is er niets te zien op foto’s. Toch kunnen we wel spreken van ongeluk gerelateerde klachten. Wanneer je alles goed hebt laten documenteren maak je veel kans in een procedure.

Hoe claim ik een whiplash schadevergoeding snel?

Nadat je een ongeluk hebt gehad en ook de klachten van een whiplash er nog bij hebt, dan is het helemaal niet fijn om je druk te maken over juridische zaken. Veel beter is het dan om deze uit te besteden aan een letselschadebureau. Zij kunnen je dossier checken en zien of je kans maken op een schadevergoeding. Wanneer je kans maakt op een schadevergoeding zullen ze gratis voor jou de juridische bijstand doen. Je hoeft niets te betalen, want als uiteindelijk de schadevergoeding uitgekeerd wordt, zullen daar de juridische kosten in vergoed worden. Wanneer je geen schadevergoeding uitgekeerd zou krijgen, dan komt dit voor risico van het letselschadebureau. Ze hebben immer je zaak aangenomen met het idee dat je een kans maakte. We noemen deze manier van werken no cure, no pay

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden