punto cabrio club

Fiat Punto vs. Fiat Panda

Geplaatst op

De Fiat Punto en de Fiat Panda worden vaak met elkaar vergeleken vanwege de vergelijkbare eigenschappen. Toch zijn er genoeg verschillen waar je aan moet denken voor de aankoop van een nieuwe Fiat. Wij brengen de verschillen in kaart om jouw keuze te vergemakkelijken.

Het verschil in uiterlijk

Beide auto’s zijn verkrijgbaar in een 3- of 5-deurs variant. Voor de sportieve look kies je voor de 3-deurs, terwijl je voor de functionaliteit het beste voor een 5-deurs kiest. De Fiat Panda heeft een hoger dak dan de Fiat Punto. Voor lange mensen kan een Fiat Panda dan een betere keuze zijn. De Fiat Punto heeft echter wel een veel grotere kofferbak- en tankinhoud van respectievelijk 275 liter tegen 225 liter en 45 liter tegen 37 liter.

Verschil in motor en transmissie

Het voordeel van de Fiat Punto is dat deze auto vier cilinders heeft in plaats van twee cilinders bij de Fiat Panda. Hierdoor maakt de motor van de Punto minder trillingen en loopt deze veel stabieler. Bovendien heeft de Fiat Punto een groter motorvermogen van 133 pk tegen 83 pk. Door het grotere vermogen trekt de Punto sneller op en heeft deze een hogere maximumsnelheid. De Fiat Punto rijdt binnen 8,2 seconden naar 100 km/u, terwijl de Panda hier 10,8 seconden voor nodig heeft. Het nadeel is wel dat de motorrijtuigenbelasting van de Fiat Punto hoger is.

Verschil in verbruik en duurzaamheid

Op het gebied van milieuvriendelijkheid en brandstofverbruik komt de Fiat Panda het beste uit de bus. Het brandstofverbruik van de Fiat Panda is circa 25% lager dan de Fiat Punto. Bovendien zorgt dit voor gemiddeld 30% minder CO2.

Verschil in onderdelen

De Fiat Punto onderdelen zijn vergelijkbaar met de Fiat Panda onderdelen. Er zit veel overlap aan de binnenkant van beide auto’s, maar controleer altijd of je de juiste kiest door middel van een kentekenchecker. Een aircopomp voor je Fiat Punto bestel je bijvoorbeeld gemakkelijk door je kenteken in te voeren op een onderdelenwebsite.

Conclusie

Op het gebied van prestatie en uiterlijk wint de Fiat Punto het van de Fiat Panda. De Panda is echter veel zuiniger dan de Punto en wint daarom op het gebied van milieuvriendelijkheid.

Fiat Punto

+ Strak uiterlijk

+ Grotere tank- en kofferbakinhoud

+ Veel hogere optrekkracht

– Relatief hoog verbruik

Fiat Panda

+ Zeer zuinige auto

– Kleine kofferbak en tankinhoud

– Trekt langzamer op dan de Punto

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden