punto cabrio club

Controleer deze punten voordat je op vakantie gaat met je auto

Geplaatst op

Om ontspannen en plezierig op vakantie te gaan is het fijn om te weten of je auto veilig is. Het is natuurlijk altijd mogelijk om je auto te laten keuren in de garage. Als je zelf gaat controleren is het verstandig om dit altijd ruim van tevoren te doen: dit geeft je de ruimte om je auto alsnog te laten repareren. Luister goed naar je auto: trek aan de bel als je een vreemd geluid hoort of de auto onnatuurlijk trilt.

Belangrijke vloeistoffen

Controleer onder andere de koelvloeistof, de motorolie, de remvloeistof en de accuvloeistof. Deze vloeistoffen zijn cruciaal zijn voor een soepele rit. In de handleiding van je auto staat beschreven hoe deze vloeistoffen vervangen moeten worden. Let bij de remvloeistof ook op de kleur: als deze donker en troebel in plaats van licht en helder moet deze vervangen worden.

Riemen

Controleer of er geen barsten, weke plekken of afbrokkelende stukjes metaal op de v-snaar zitten. V-snaren gaan ongeveer 4 tot 5 jaar mee. Bekijk of de v-snaar niet te strak of te los zit. Een goed werkende v-snaar moet een paar centimeter uitgerekt kunnen worden als deze vastgegespt is.

Accu

Een lege accu is een veel voorkomend probleem langs de kant van de weg. Het vinden van een redder in nood met een startkabel om de accu weer energie te geven neemt veel tijd in beslag. Controleer de accu daarom goed. Check of er geen barsten of gaten in de batterij zelf zitten. Kijk ook goed naar de batterijklemmen. Als deze vol corrosie zitten is het aan te raden deze schoon te maken.

Alles gecheckt? Dan is het bijna tijd om te gaan. Vergeet namelijk niet eerst om een kleine gereedschapskist mee te nemen in het geval er wel iets gebeurt. Heb je bovendien al nagedacht over een extra veilig bagagerek waarmee je verzekerd bent van een veilige rit én extra ruimte overhoudt? Op Yakima.nl bestel je een bagagerek voor een groot aantal type auto’s.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden