punto cabrio club

Autostoeltje bevestigen: de verschillende manieren

Geplaatst op

Je kind is je dierbaarste bezit en daarom wil je hem/haar natuurlijk veilig vervoeren, zo ook in de auto. Zorg er daarom voor dat je met precisie het perfecte autostoeltje uitkiest. Daarnaast is het van belang dat je tot in de details weet hoe je deze op de juiste en veiligste manier moet bevestigen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Wij gaan het je vertellen.

Soorten bevestigingen

Autostoeltjes zijn er werkelijk in overvloed en dat maakt het kiezen van het juiste stoeltje vaak extra lastig. Het is daarom van belang dat je goed nadenkt over de keuze. Op voorhand moet je onder andere weten welk type stoeltje geschikt is voor jouw kind en voor de auto. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het stoeltje uiteindelijk niet in de auto blijkt te passen. Ieder stoeltje beschikt namelijk over een andere bevestiging. De twee manieren om een autostoeltje te bevestigen zijn de ISOFIX- en gordelbevestiging.

ISOFIX bevestiging

Een autostoeltje met deze bevestiging kan nog niet in iedere auto geplaatst worden. De kans is groot dat vooral de wat ‘oudere’ auto’s nog niet over deze bevestiging beschikken. Deze bevestiging valt te herkennen aan de bevestigingshaakjes tussen de rugleuning en het zitvlak op de passagiersstoel of de achterbank. Het autostoeltje kan door deze bevestiging aan de carrosserie van de auto bevestigd worden wat ervoor zorgt dat dit het meest veilig bevestigingssysteem is. Ook maakt dit type bevestiging de kans op verkeerde installatie kleiner omdat er eigenlijk niets mis kan gaan.

Gordelbevestiging

In tegenstelling tot de ISOFIX bevestiging is deze bevestiging in vrijwel iedere auto te vinden. Wanneer een auto namelijk beschikt over een driepuntsgordel kan het bijbehorende autostoeltje al bevestigd worden. Deze bevestigingsmanier wordt al heel lang gebruikt en is daarnaast ook nog eens erg veilig. De bevestigingswijze is extra veilig wanneer er een gordelspanner in de auto aanwezig is. Deze zorgt er namelijk voor dat de autogordel zo straks al mogelijk aangetrokken wordt.

Tips voor het vastzetten van je kindje in de autostoel

Naast het bevestigingen van het stoeltje is het natuurlijk ook van belang dat je weet hoe je je kind op de juiste en veiligste manier in het autostoeltje moet zetten.

Doe het (winter)jasje uit

Doe het jasje, vooral de wintervariant, van je kind altijd uit voordat je hem of haar in het autostoeltje plaatst. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat het zitje optimaal aansluit op het lijfje van je kind. Op deze manier biedt het stoeltje de best mogelijke bescherming.

Stevig aantrekken van de gordel

Trek de gordel van het autostoeltje goed en redelijk strak aan. Het is namelijk niet de bedoeling dat er te veel speling zit tussen de gordel en je kind. Wanneer je namelijk hard moet remmen moet je kindje natuurlijk niet uit het autostoeltje kunnen schieten.

Berg alle bagage goed op

Zorg ervoor dat alle bagage goed opgeborgen en bevestigd is. Je wilt natuurlijk niet dat alle bagage door de auto vliegt wanneer je hard moet remmen.

Weet u nog niet zeker wat voor autostoeltje u aan wilt schaffen? In ons assortiment hebben wij stoeltjes met verschillende bevestigingen en uiteenlopende designs. Bent u benieuwd? Bekijk dan eens onze autostoeltjes pagina.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden