punto cabrio club

Auto importeren uit Duitsland? 3 tips

Geplaatst op

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit Duitsland. Dat is ook niet zo gek, want vaak zijn we in Duitsland een stuk goedkoper uit. Een auto importeren uit Duitsland is echter niet iets wat je zomer doet. Er komen wel een aantal dingen bij komen. Daarom geven wij je in dit artikel drie tips.

Tip 1: Zoek bij automerken of mobile.de

Het importeren van een auto uit Duitsland begint natuurlijk met het zoeken van een auto. Als je een nieuwe auto wilt kopen, kun je het beste op de website van automerken kijken. Kies je liever voor een tweedehands auto import? Dan zou je ook eens kunnen kijken op de website Mobile.de. Hier vind je een enorm groot aanbod van occasions die in Duitsland te koop staan.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/fiat-fiat-500-auto-oldtimer-4322521/

Tip 2: Doe onderzoek op afstand

Je hebt een mooie auto gezien en in je enthousiasme ga je dezelfde week nog naar Duitsland om hem te bekijken en te kopen. Maar is dat wel zo slim? Je kunt natuurlijk daar pas goed de staat van de auto bekijken, maar misschien blijkt het dan toch niets voor je te zijn. Het is dan ook slimmer om vanuit Nederland even contact op te nemen met de verkoper. Stel hem of haar vragen die je hebt over de auto.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/photos/auto-voertuig-automotive-luxe-5548242/

Tip 3: Laat de auto transporteren

Misschien wil je de auto het liefst zelf naar Nederland rijden, zodra  je hem hebt gekocht. Maar dit is eigenlijk niet aan te raden. Er komen dan verschillende kosten bij kijken, zoals een trein- of vliegticket om naar Duitsland te gaan, brandstofkosten en een tijdelijk kenteken en verzekering. Het is een stuk makkelijker en vaak ook nog voordeliger om je auto te transporteren. Een transportauto pikt je auto dan op in Duitsland en brengt hem naar Nederland.

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden