punto cabrio club

5 tips voor het verlengen van de levensduur van uw taxi

Geplaatst op

Autoaccu’s zijn de elektrische energiebron van je voertuig. De accu is verantwoordelijk voor het opstarten, de computer, de radio, de dashboardverlichting en nog veel meer functies van de auto’s. De meeste mensen weten niet eens dat de batterij onderhouden kan worden. In plaats daarvan wachten ze tot de batterij versleten is en betalen tussen de €60,- en de €120,- voor het vervangen van de accu. Dat is jammer, want met de juiste onderhoud kunt je je autoaccu 2 tot 5 jaar langer mee laten gaan. Hieronder vindt je 5 tips die je kunt toepassen bij het onderhoud van je autoaccu om ervoor te zorgen dat je de accu zo lang mogelijk meegaat.

Geïsoleerde garage

Parkeer je auto in een goed geïsoleerde garage wanneer je deze niet gebruikt. Isolatie is een goede manier om de autoaccu ’s winters warm te houden zodat hij langer meegaat. Gebruik geen verwarmde garage omdat je auto dan zal gaan roesten.

Reinig de batterij

Als je veel vuil op je accu hebt zal het lastiger zijn om deze op te laden. Daarom moet je periodiek oxidatie, vet of corrosie van de batterij verwijderen. Zorg ervoor dat je de klemmen eerst verwijdert en reinig die ook.

Gebruik gedestilleerd water

Na enige tijd zullen gassen zich in de batterij ophopen. Je kunt de hoeveelheid gas die wordt opgebouwd verminderen door gedestilleerd water aan de batterij toe te voegen. Dit helpt de levensduur van de batterij maximaal te maken.

Batterij opladen

Je kunt de levensduur van je batterij verlengen of een lege batterij weer tot leven brengen door deze op te laden wanneer deze bijna leeg is. Er zijn zelfs zonne-acculaders waarvan je gebruik kunt maken om middels de zon je batterij leven in te blazen.

Zet de batterij goed vast

Soms kan een batterij slecht werken omdat deze niets stevig genoeg in het accuvak is geplaatst. Hierdoor beweegt een accu veel en valt deze mogelijk zelfs om. Als een accu zo blijft schommelen, kan hij in de motor terecht komen en allerlei problemen veroorzaken. Controleer dus regelmatig of de batterij niet gaat schuiven en goed vastzit.

Als bovenstaande tips geen zin meer hebben en je accu het toch begeeft kun je gelukkig altijd nog een nieuwe halen. Kijk op AlmereAccu.nl voor diverse accu’s voor auto’s, motoren en andere voertuigen.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden