punto cabrio club

3 tips voor het huren van een auto in het buitenland

Geplaatst op

Het huren van een auto in het buitenland brengt veel werk met zich mee: wat kost het, wat staat er in het huurcontract en waar ben ik wel en niet voor verzekerd? In dit blog geven we je 3 tips om het huren van een auto in het buitenland een stuk makkelijker te maken.

Betaal met een creditcard

In het buitenland is het vaak gebruikelijk om een huurauto met een creditcard te betalen. Veel bedrijven kiezen hiervoor, omdat de creditcard als een soort garantie dient; mocht je schade rijden of verkeersboetes krijgen, dan kan het verhuurbedrijf je creditcardgegevens gebruiken om deze kosten te dekken. Bij sommige creditcard is het zelfs het geval dat je automatisch verzekerd bent voor het eigen risico en soms zelfs juridische bijstand.

Internationaal rijbewijs nodig of niet?

Om een auto te huren heb je uiteraard een rijbewijs nodig, maar je Nederlandse rijbewijs is niet altijd geldig in andere landen. Hiervoor bestaat het internationaal rijbewijs. Op de website van de ANWB vind je een overzicht van landen waar een internationaal rijbewijs nodig is. Zit jouw bestemming ertussen? Bezoek dan even een ANWB-winkel om het rijbewijs te laten maken. Dit kan ter plekke gemaakt en meegenomen worden en kost je € 17,95.

Inspecteer de huurauto voordat je er mee weg rijdt

Kijk de auto altijd goed na op schade voordat je met de auto vertrekt. Mocht er schade aanwezig zijn en je meldt dit niet aan het verhuurbedrijf, dan is de kans groot dat zij deze schade achteraf op jou verhalen. Verder is het belangrijk om van tevoren te checken of de auto wel is afgetankt. Zorg ervoor dat het verhuurbedrijf het huurcontract aftekent dat de auto schadevrij en volgetankt is. Ga nooit akkoord met ‘het is wel goed zo’, dit is namelijk geen garantie dat ze achteraf geen kosten op je gaan verhalen.

Een auto huren in Nederland

Ook in Nederland zitten er grote verschillen in autoverhuurbedrijven. Een verhuurbedrijf waar wij goede ervaringen mee hebben is Bert Jonk Autoverhuur. Bijvoorbeeld voor het auto huren Zaandam is Bert Jonk onze eerste keuze.

Gerelateerde berichten

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden