punto cabrio club

2 belangrijke vragen over APK en bandenwissel

Geplaatst op

Wanneer je een auto koopt, dien je ook periodiek onderhoud aan de auto te verrichten. Op die manier weet je zeker dat de auto een hele tijd mee kan en dat er geen gebreken ontstaan. Als autobezitter ben je verplicht om periodiek een APK uit te laten voeren. Doe je dit niet, dan kun je een hoge boete krijgen als je door de politie eens wordt gecontroleerd. Naast een APK kan een bandenwissel ook bijdragen aan de topconditie van je auto. In deze blog lees je wat er bij een APK komt kijken en waarom een bandenwissel op z’n tijd belangrijk kan zijn.

Wat komt er allemaal bij een APK kijken?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Een APK controle zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt blijven gaan. Dit geldt zowel voor je eigen veiligheid als de veiligheid van medeweggebruikers. Een auto die niet door de APK komt, mag de weg niet meer op, tot er bepaalde reparaties zijn uitgevoerd. Verder wordt de auto op verschillende vlakken getest. Er wordt gekeken of de auto niet schadelijk is voor het milieu, of de auto in een goede technische en mechanische staat verkeerd en ook of alle registratie rondom de auto wel klopt. Wanneer de registratie van de auto wordt gecontroleerd, wordt er nagegaan of jij wel echt de eigenaar van de auto bent. Zo niet, dan kan het zijn dat het om een gestolen auto gaat.

Je kunt de auto voorbereiden op de APK door bepaalde zaken zoals de banden, verlichting, vloeistoffen en ruitenwissers na te lopen. Wanneer dat allemaal in orde is, hoef je in ieder geval geen extra geld te betalen voor die onderdelen tijdens de APK.

Waarom is het belangrijk om je banden periodiek te verwisselen?

Wist je dat je om verschillende redenen je kunt kiezen voor banden wisselen? Vaak kiezen mensen ervoor om met zomer- of winterbanden te rijden. De seizoensgebonden banden zorgen in de specifieke seizoenen in ieder geval voor een betere wegligging en meer grip. Je zou eventueel voor all-weather banden kunnen kiezen, deze kunnen ieder seizoen gebruikt worden. De andere optie is om je banden van positie onder de auto te wisselen voor een betere uitlijning en het tegengaan van slijtage. Dan kun je bijvoorbeeld je voorwiel naar het achterwiel verplaatsen én dit kun je ook van links naar rechts doen. Goede banden en het regelmatige wisselen ervan zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt blijven gaan.

Gerelateerde berichten

Favoriete scooter modellen van 2021

Ze zijn goedkoop. Ze zijn wendbaar. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. (Bijna) iedereen denkt dat ze schattig zijn, in plaats van een...

Lees meer

Over ons

Fans van de Punto Cabrio komen altijd weer hier uit. Check onze blogs en laaf jezelf aan onze vermakelijke content.

Contactgegevens

Via info @ puntocabrioclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden